AVI Hjälpavsnitt
Objekt
 
På fliken objekt finns för den som är administratör av systemet en lista över alla objekt som är upplagda i systemet. Här syns information kring objektets område, fastighet, kategori, typ och storlek.
 
Bläddra i listan genom att klicka Föregående eller Nästa:
 
Det går att välja hur många rader per sida som ska visas, välj ett alternativ i drop-downlistan:
 
 
Redigera objekt
Klicka på pennan längst till höger i raden för objektet. Det blir nu möjligt att ändra uppgifterna för objektet. Klicka på "Spara och stäng" för att spara ändringarna.
 
 
För att ta bort objektet; klicka på "Ta bort". Obs! Tänk på att du också raderar de ärenden som hör till objektet om du raderar det. Om objektet ändå ska tas bort väljs alternativet "Ja" i rutan som kommer upp efter att ett klick på "Ta bort" har skett.
 
 
Kategorier
 
Om du klickar på "Kategorier" så har du möjlighet att lägga till, redigera och ta bort en kategori. Fyll i namn och klicka på "Spara" för att lägga till kategori.
 
 
Växla till "Redigera" för att byta namn på kategorin. Välj kategori i drop-downlistan och skriv in namnet som ska ersätta kategorin, klicka på "Uppdatera". Nu är kategorin ändrad.
 
 
Skifta till "Ta bort" för att ta bort en kategori. Välj i drop-downlistan vilken kategori som skall tas bort. Klicka på "Ta bort" för att radera kategorin.
 
 
Obs! Tänk på att du genom att ta bort en kategori även tar bort alla objekt och ärenden som är kopplade till kategorin. Vill du ändå ta bort kategorin, klicka "Ja" i rutan som kommer upp för att bekräfta borttagningen.
 
 
Lägg till objekt
 
För att lägga till ett objekt; klicka på "Lägg till objekt", välj fastighet, kategori och objektstyp och fyll i övrig information kring objektet. Spara objektet genom att klicka på "Bekräfta". Objektet läggs nu till i objektslistan.
 
Built with help of Dr.Explain