AVI Hjälpavsnitt
Ärende
 
På ärendesidan visas de ärenden som är aktuella. Man ser ärendenummer, fastighet, eventuellt lägenhetsnummer när ärendet är skapat, vem som eventuellt är satt som ansvarig och vilken status ärendet har. I listan syns också en del av ärendebeskrivningen, det går även att hålla muspekaren över texten för att se hela beskrivningen av ärendet.
 
Filtrera
Det går att filtrera listan utefter om man vill se Alla aktiva, Olästa, Lästa, Planerade eller Kvitterade. Det går också att filtrera ärendelistan genom att filtrera utefter Datum; klicka på fälten vid "Filtrera mellan datum" för att bestämma datumintervall:
 
 
Välj mellan att enbart se de ärenden där du satts som ansvarig genom att klicka på "Visa mina". För att se samtliga ärenden igen; klicka på "Återställ".
 
Sök
Sök efter ärende genom att skriva valfritt sökord (sök till exempel på fastighet, innehåll i ärendebeskrivning etc) i sökfältet och klicka på "Sök".
 
Sortera
Genom att klicka på någon av rubrikerna så sorteras listan utefter respektive kategori.
 
 
 
Bläddra i listan genom att klicka Föregående eller Nästa:
 
Det går att välja hur många rader per sida som ska visas, välj ett alternativ i drop-downlistan:
 
Redigera ärende
 
För att visa/redigera ett ärende klickar man på pennan som syns längst till höger ärende-raden. Nedanstående fönster visas då.
 
 
Här är det möjligt att ändra beskrivning och övriga uppgifter, spara genom att klicka på "Spara och stäng". Klicka på "Makulera" för att ta bort ärendet. Om du klickar på "Skriv ut" öppnas ett nytt fönster där informationen kring ärendet visas i ett utskriftsvänligt format. Utskift av ärendet kan också ske från sidan där ärendena är listade, genom att ett ärende markeras och att man sedan klickar på "Skriv ut".
 
För att kvittera ärendet krävs att åtgärd och signatur fylls i, därefter går det att kvittera ärendet. Det försvinner då från listan över aktuella ärenden och återfinns under kategorin "kvitterade".
 
Skicka mail
 
Det är möjligt att skicka ett mail angående ärendet genom att klicka på "Skicka mail". Skriv ditt meddelande och fyll i vilken/vilka eposter som mailet ska skickas till. Klicka på "Skicka" för att sända mailet.
 
 
Rapport
 
Genom att klicka på "Rapport" genereras en lista över ärendena som sedan kan skrivas ut:
 
 
Lägg till ärende
 
För att lägga till ett nytt ärende klickar du på "Lägg till ärende". Nedanstående fönster dyker då upp i skärmen;
 
 
Fyll i beskrivning och kontaktuppgifter, fält med * är obligatoriska att fylla i. Klicka på "Bekräfta" för att skapa ärendet. Du får nu en bekräftelse på att ärendet är skapat och ett ärendenummer som är bra att komma ihåg för att kunna följa ärendet.
 
 
Built with help of Dr.Explain